VK.jpg

Nieuws

Maak kennis met het Vrijheidskwartier op Bevrijdingsdag

1 mei 2024

Op Bevrijdingsdag, 5 mei 2024, kun je voor het eerst kennis maken met het Vrijheidskwartier en ontdekken wat vrijheid voor jou betekent. Bekijk alle activiteiten hieronder & registreer je gratis voor o.a. 'Bekend maakt Bemind' en 'Vleugel Vrij'. Ook kun je (zonder registratie) vanaf 16.00 uur de expositie Bevrijdingsverhalen bezoeken. Laat je ook na 5 mei, het hele jaar door, verrassen met een programmering in het Vrijheidkwartier, volg@vrijheidskwartier en #OntdekJouwVrijheid.

 

 

‘Bekend maakt bemind’ dialoog  – Visum Mundi - 15.00 – 16.30 uur
In een wereld waar polarisatie steeds verder toeneemt laten Sheher Yar Khan en Itay Garmy zien hoe je door in gesprek te blijven toch dichter tot elkaar kunt komen. Als raadsleden uit Amsterdam zijn zij een blijvende dialoog gestart waarin zij over hun verschillen heen proberen elkaar te begrijpen. Itay Garmy (Volt-raadslid)  is Joods en pro-Israël en Sheher Khan (DENK-raadslid) is moslim en pro-Palestina. Nu het Israëlisch-Palestijnse conflict veel onschuldige slachtoffers maakt, is dit actueler dan ooit. “Het is belangrijk dat we ondanks onze verschillen blijven praten en elkaar proberen te begrijpen". 

 

Deze dialoog, geleid door moderator Salwa van der Gaag, staat daarom in het teken van bruggen bouwen, over de grootst mogelijke verschillen heen. In een 1 uur durend bijzonder gesprek ontdek je hoe dialoog een antwoord op polarisatie kan zijn en hoe je daarmee vrijheid kunt bewaken. ‘Bekend maakt bemind’ is een samenwerking met Bblthk Wageningen. 

 

Gratis reserveren voor ‘Bekend maakt bemind’ kan hier.

 

 

Escaperoom Escape to Freedom - Visum Mundi - Vanaf 16.00 uur
In ‘Escape to freedom’ beland je in het jaar 2086, in de fictieve setting van deze escape room stap je in een toekomstbeeld waarin vrijheid niet meer vanzelfsprekend is. Een algoritme bepaalt wat je wel en niet mag. Lukt het jou om te ontsnappen door het oplossen van puzzels en raadsels? versla jij samen met familie of vrienden het slimme algoritme en win jij jouw vrijheid terug? Ontdek wat vrijheid betekent en stap in deze realistische escape room midden in het Vrijheidskwartier. 

 

Reserveren voor ‘Escape to Freedom’ kan hier. 

 

 

Voorstelling ‘Vleugel Vrij’ - Visum Mundi - 19.00 - 20.30 uur
In een aangrijpende theatrale voorstelling ontdek je het buitengewone en inspirerende verhaal van oorlogsveteraan Robin Imthorn. Je volgt zijn reis door oorlogstrauma en innerlijke conflicten naar bevrijding en de mogelijkheid om iets groots te bereiken. Deze ervaring wordt verrijkt met videobeelden en de muzikale omlijsting door Nordin Maouli, hij is net als Imthorn een marinier. Maouli begeleidt het verhaal van zijn collega veteraan op piano. In deze voorstelling ontdek je de kracht van veerkracht en de mogelijkheid om tegenslagen te overwinnen. Robin Imthorn en Nordin Maouli worden vergezeld door een cellist en een violist in deze 1,5 uur durende voorstelling. 

 

Gratis reserveren voor ‘Vleugel Vrij’  kan hier.