hero2.png

Nieuws

Subsidie Wageningen Experience Toegekend!

30 juni 2023

Vrijdag 30 juni is de subsidie-aanvraag voor de Wageningen Experience - kortweg WEX - toegekend door de provincie Gelderland onder de subsidieregeling Thematische Verhaallijnen van Gelderland. 

 

Budget 130.000,-

In totaal 15 Wageningse partners hebben samen € 52.000,- bijeen gebracht, waar de provincie Gelderland nu nog eens € 78.000,- bij heeft gelegd. In totaal is er een budget van €130.000,- beschikbaar. Hiermee zal een pakkende en indrukwekkende korte film over de geschiedenis van Wageningen van ijstijd tot Foodvalley worden gemaakt, met een belangrijke rol voor de oorlogsjaren. Deze zal straks in het Vrijheidskwartier voor bezoekers gratis te bekijken zijn.

 

Interactieve Teken-experience

Daarnaast wordt interactieve teken-experience ingericht, waarin bezoekers aan het Vrijheidskwartier straks hun eigen Conditions of Freedom kunnen opschrijven met een digitale pen. Deze vrijheids-boodschappen worden getoond op de website van het Vrijheidskwartier, maar op termijn ook op de digitale expositie-schermen die in het Vrijheidskwartier zullen komen te staan.

 

Game en route

Tot slot wordt van het geld een interactieve game en route door de stad vormgegeven waarmee bezoekers (en inwoners) op markante punten informatie over de geschiedenis van Wageningen in beeld en geluid kunnen ervaren bij het wandelen door de stad. Na de zomer zal gestart worden met de vormgeving van de Wageningen Experience.

 

Doe mee met tips en materiaal

We willen alle Wageningers die beschikken over foto’s, filmbeelden of andere materialen en middelen, of tips over verhalen die verteld zouden moeten worden, uitnodigen een mailtje te sturen aan [email protected] o.v.v. WEX\

 

De Wageningse partners die nu al zijn aangesloten zijn BOEi, van Swaay, Stichting Nationaal Monument Hotel De Wereld, HIM+, Museum De Casteelse Poort, Het Depot, ISRIC Soil Museum, het Gilde, Wageningen 45, Gemeente Wageningen, WUR, WOC, SOW, NEW en Visum Mundi.

 

Ook meedoen? Mail naar [email protected]