Scherm­afbeelding 2024-05-01 om 13.26.13.png

Ambitie

Wonen

Transformatie en uitbreiding Achter de Aula

(voormalige bibliotheek)

 

Het bestaande gebouw Achter de Aula wordt getransformeerd tot verschillende nultredenwoningen en/of extra hotelappartementen voor Hotel de Wereld. Onderzoek hierover loopt nog. In de tussen tijd, wordt er gewerkt aan een tijdelijke invulling van het pand als opvanglocatie voor Oekraïense vluchtelingen.

Scherm­afbeelding 2024-05-01 om 13.26.13.png

Wageningen groeit, zowel de universiteit als de kennisintensieve bedrijvigheid die daarmee samenhangt. Dat trekt een specifieke groep woningzoekenden aan: recent afgestudeerden en jonge getalenteerde wetenschappers, die hier relatief kort blijven werken en wonen. Deze doelgroep zoekt zelfstandige en kleinschalige woonruimte. Voor de woonstap ná een studentenkamer en vóór een gezinshuis. Juist voor die doelgroep is Achter de Aula uiterst geschikt: centraal gelegen in Wageningen, dichtbij de binnenstad, direct naast culturele voorzieningen en met een goede OV-verbinding op loopafstand.

 

Het exacte aantal appartementen staat nog niet vast. Dit hangt af van de uiteindelijke mix van studio’s en appartementen en varieert tussen ca. 45 tot 78.